Sinds het begin van dit jaar bestaat het PMB, het Persoonlijk Minima Budget. Dit is een steuntje in de rug voor mensen met een laag inkomen, om bijvoorbeeld te voorkomen dat mensen die vanuit een uitkering aan de slag gaan, te maken krijgen met de zogenaamde armoedeval. De armoedeval ontstaat wanneer mensen op basis van hun lage inkomen diverse toeslagen krijgen, maar door hun nieuwe baan nét boven de grens voor het verkrijgen van die de toeslagen uitkomen. Overigens is het PMB niet alleen bestemd voor mensen met een uitkering.

CDA wethouder Bert van de Burgt (sociale zaken) is blij met het PMB: ‘Het is belangrijk dat we mensen die hun best doen om uit de bijstand te blijven, een steuntje in de rug geven.’ Om voor een PBM in aanmerking te komen geldt een inkomensgrens van 980 euro (alleenstaanden) en 1400 euro (gezinnen) netto per maand. Voor ouderen ligt de grens iets hoger. Wilt u meer informatie over deze ondersteuning? Bel dan met de Sociale Dienst, 078-7708910 of kijk op drechtstedenaanhetwerk.nl