Vandaag organiseren diverse organisaties de ‘Dag van de Stage’. Een belangrijk evenement, omdat veel jongeren op het MBO moeite hebben met het vinden van een stageplaats. Zonder deze leerervaring (2 keer 3 maanden) krijgen zij echter geen diploma. Anderzijds zijn bedrijven er natuurlijk ook bij gebaat om nieuwe, jonge mensen op te leiden. Het komt in de praktijk vaak voor dat jongeren na hun stage aan de slag kunnen bij het bedrijf.

Het CDA Dordrecht probeert de jongeren van het Da Vinci te helpen door gastlessen te geven over o.a. beroepskeuze en door bedrijven actief te benaderen voor stageplaatsen. Inmiddels hebben al drie bedrijven aangegeven dat zij concreet willen meewerken. Een goed begin, maar natuurlijk nog lang niet genoeg. Kunt u een jongere op weg helpen met een stageplaats, bijvoorbeeld op een secretariaat of bij de administratie? Mail dan voor meer informatie naar CDA@Dordrecht.nl.