Op 28 december heeft het CDA Dordrecht een werkbezoek gebracht aan Hospice de Patio. Het hospice, dat inmiddels meer dan 11 jaar bestaat, is gevestigd aan de Markettenweg, naast het station. Er is ruimte voor 8 bewoners voor wie de laatste fase (minder dan drie maanden) van hun leven is aangebroken.

Opvallend is de huiselijke sfeer: elke bewoner heeft een eigen kamer die met persoonlijke voorwerpen en meubels kan worden ingericht en er is een knusse, gezamenlijke huiskamer waar bijvoorbeeld kan worden gegeten. Het mag zeer bijzonder worden genoemd dat het Hospice draait op slechts twee betaalde krachten en maar liefst 80 vrijwilligers. Door een maal per week 4 uur aanwezig te zijn blijft het vrijwilligerswerk overzichtelijk. Zonder twijfel kan worden gesteld dat de knusse opzet en de inzet van de vrijwilligers in belangrijke mate bijdragen aan een geborgen laatste periode voor de bewoners.

Als vrijwilligerspartij met vele leden in de zorg, steunt het CDA initiatieven als het Hospice.┬á De aanwezige CDA’ers hebben dan ook een geldbedrag geschonken, wat het Hospicebestuur zal gebruiken voor de nieuwe naamplaatjes voor vrijwilligers zonder spelden. Wilt u ook iets doen voor het hospice? Kijk dan op de website of doneer op rekeningnummer 84.24.43.002, ten name van stichting Vrienden van Hospice De Patio in Dordrecht.