Door Frans Riet:

Op woensdag 6 februari 2013 zal in hotel van der Valk in Dordrecht de jaarlijkse SportProm weer worden georganiseerd. Dit keer niet in Kunstmin in verband met de verbouwing.

Tijdens de SportProm zijn de schijnwerpers letterlijk en figuurlijk gericht op de Dordtenaren die een topprestatie in de sport hebben verricht. Elk jaar is het een hele klus om een goede keus te kunnen maken. De jury bestaat uit leden van de Sportraad, de directeur Sportbedrijf Dordrecht , een journalist, een oud topsporter en een oud topcoach. Het geheel onder leiding van een voorzitter.

De opzet is dit jaar anders dan andere jaren. Zo zijn de prijsuitreikers afkomstig uit de cultuursector, met als motto “Kunst meets Sport”. Er zijn meer dan voldoende kandidaten die in aanmerking komen voor de diverse titels. Er zijn mensen uit de zwemwereld, de honkbal, judo en korfbal genomineerd. Omdat Dordt juist een stad wil zijn waar talenten zich kunnen ontwikkelen is er ook weer speciale aandacht voor veelbelovende nieuwkomers.

Als CDA zijn we blij dat op deze wijze breedtesport en topsport met elkaar verbonden worden. Want juist die veelbelovende talenten komen allen uit de breedtesport voort. En juist de breedtesport verdient in het kader van gezond leven alle aandacht. We zijn als CDA Dordrecht dan ook blij hoe de laatste vijf jaar het sportbeleid vorm heeft gekregen en hoe dit op enthousiaste wijze door wethouder Reynvaan verder wordt ontwikkeld. Uiteraard houden we u op de hoogte van de uitslag van deze SportProm.