In maart 2014 worden er weer gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Voor het CDA zijn de vooruitzichten positief: de partij is in rustiger vaarwater terecht gekomen, er wordt druk gewerkt aan het herstellen en versterken van de maatschappelijke banden en inmiddels wordt er ook op veel plaatsen in de Drechtsteden permanent campagne gevoerd. De nieuwe positieve energie is ook te merken aan het aantal nieuwe aanmeldingen: het ledenaantal stijgt in rap tempo. Speciaal voor (oude en nieuwe) leden en nieuwsgierige sympathisanten organiseren de afdelingen Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Albasserdam daarom gezamenlijk een CDA kadercursus. De cursus bestaat uit 6 avonden, waarop deelnemers op een gemoedelijke manier kennismaken met onder andere het CDA-gedachtegoed, politieke stromingen en het functioneren van het gemeentebestuur. Deelname is kosteloos, dus dit is een ideale kans voor leden én niet-leden die nieuwsgierig zijn naar het lokale CDA.

Aanmelden kan via: CDA@Dordrecht.nl of tel: 0615176344

 

PROGRAMMA CDA-KADERCURSUS REGIO DRECHTSTEDEN

12-03 Programma van Uitgangspunten door Mark den Boer (raadslid van Molenwaard)

19-03 Politieke stromingen door Arjan Kraijo (fractievoorzitter van Molenwaard)

26-03 Organisatie gemeente door Wim van der Kruijff (raadslid van Dordrecht) en Organisatie provincie door Marco Heemskerk (statenlid Zuid-Holland)

02-04 Bestuur gemeente door Michiel van der Vlies (wethouder van Hendrik-Ido-Ambacht)

week 15 Zo mogelijk bijwonen raadsvergadering

16-04 Afsluitend rollenspel in de vorm van raadsvergadering o.l.v. Jan Heijkoop (burgemeester Hendrik-Ido-Ambacht)

De eerste 4 bijeenkomsten worden gehouden in het schoolgebouw aan de Juliana van Stolberglaan 25 in Zwijndrecht van 19.30 tot 22.00 uur, de laatste bijeenkomst vindt plaats in het Gemeentehuis van Hendrik-Ido-Ambacht.