Bert van de Burgt, heeft afgelopen zaterdag de nieuwe Huisraadbank geopend in Dordrecht.De Huisraadbank is, samen met de voedsel- en kledingbank, een initiatief om mensen die financieel aan grond zitten weer overeind te helpen door hen te voorzien van een basis aan levensmiddelen in brede zin. Namens De Hoop, waar de Huisraadbank is gevestigd, was algemeen directeur Teun Stortenbeker aanwezig. Hij gaf aan dat dit soort sociale activiteiten altijd welkom zijn op de locatie van de Hoop (Provinciale weg 114).

De Huisraadbank werkt samen met de overheid, maatschappelijke organisaties en kerken. Deze instanties/organisaties kunnen mensen doorverwijzen. Het initiatief is bereikbaar via het emailadres huisraadbank@jozua.nl. De bijbehorende stichting is afhankelijk van giften en zoekt nog sponsors vanuit het bedrijfsleven.