Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2013 werd het jaarlijkse evenement ‘NL doet’ weer georganiseerd. Fractievoorzitter Wim van der Kruijff benadrukte al tijdens de wijkavond dat het CDA Dordrecht heel veel waarde hecht aan de inzet van vrijwilligers en dat vrijwilligers bij het CDA op alle steun en waardering kunnen rekenen. In het kader hiervan waren vele CDA leden op 15 en 16 maart aanwezig om te helpen bij het verpleegtehuis in Crabbehoff. Sahin Seme doet verslag:

We werden zaterdagochtend om 8.00 uur met open armen ontvangen door het verpleeghuis. Er kwamen zo’n 30 mensen op de NL doet actie af om te helpen, onder andere met het maken en klaarzetten van ontbijt. In een grote zaal werden de tafels gedekt en werden de tafels ingericht met bloemen en paaseitjes. We kregen in de keuken de instructies mee, deden een NL-doet T-shirt aan en gingen aan het werk. Namens het CDA waren er 5 mensen aanwezig. We gingen onder begeleiding van Wilma van der Kruijff, die daar ook vrijwillerswerk doet, mensen ophalen om gezellig te ontbijten.

In de ontbijtzaal was de een bezig met het opensnijden van croissantjes en de ander met het inschenken van thee/ koffie. Je had alle mogelijkheid om een leuk gesprek te voeren en uit de blije gezichten van de bewoners sprak veel waardering. Heel veel mensen hadden het verpleeghuis nog nooit van binnen gezien. Daar was ik ook een van. Ik had gehoord dat er ook een afdeling was geopend voor (licht) dementerende Turkse ouderen. Eind van de middag kregen we de gelegenheid om ook die afdeling te bezoeken. In die afdeling zijn 7 kamers beschikbaar waarvan nu 2 wordt bewoond. Twee Dordtenaren die in verpleeghuis ‘Lale’ in Breda woonachtig waren, zijn vanaf februari hier ondergebracht. Dit is voor de familie dichtbij en voor de bewoners een eigen vertrouwde omgeving. Het CDA Dordrecht bedankt alle vrijwilligers en de professionals in het verpleeghuis Crabbehoff van harte!

Op de foto: Wilma van der Kruijff, Sahin Seme, Sumeyye Seme,  Marianne Wamelink en Wim van der Kruijff