Op maandag 8 april zijn een aantal leden van het CDA Dordrecht op werkbezoek geweest bij Dierenasiel Louterbloemen. Vanaf 11.00 waren we van harte welkom in het gebouw aan de Celsiusstraat, waar het dierenasiel inmiddels al weer een aantal decennia is gehuisvest.

Bij aankomst viel direct op dat het een erg schoon en knus asiel is, in tegenstelling tot het stereotype, ietwat trieste, beeld dat veel mensen wellicht hebben van een asiel. Beheerster Mirjam Addiks liet na een goed gesprek de locatie zien en wees ook direct ook een aantal knelpunten voor de toekomst aan. Opvallend is dat Louterbloemen grotendeels draait op enthousiaste vrijwilligers die allemaal een steentje bijdragen aan het dierenwelzijn.

Louterbloemen is bij uitstek een organisatie met diepe wortels in het Dordtse. Zo bestaat er bijvoorbeeld een samenwerkingsverband met de Hans Petri School (ooit opgezet door onze wethouder Bert van de Burgt) in het kader van de opleiding dierenverzorging. Daarnaast hebben MBO’ers de mogelijkheid om er stage te lopen en gaat Louterbloemen geregeld op bezoek bij het Parkhoff, een buitenlocatie van het Parkhuis, om de beginnend dementerenden een leuke knuffeldag te bezorgen. Het CDA Dordrecht heeft vele leden met familie in of werkend bij het Parkhuis en we weten dus uit ervaring hoe leuk en belangrijk zulke activiteiten zijn.

De input van de vrijwilligers nemen we mee richting de gemeenteraadsverkiezingen. Het CDA bedankt Louterbloemen van harte voor het leuke werkbezoek en de nuttige informatie.

Interesse om een dier te adopteren? Klik dan hier