Afgelopen Witte Donderdag was er voor de derde keer The Passion. Dit keer in Den Haag. Het is indrukwekkend te zien hoeveel mensen hierbij betrokken willen zijn om zo met elkaar op een nieuwe, moderne manier het verhaal van het lijden en sterven van Christus te vertellen. Op weg naar Pasen waarin de opstanding van Christus centraal staat.

Binnen het CDA Dordrecht is de gedachte ontstaan om dit evenement naar Dordrecht te halen. Onze stad met de historie van de Reformatie zou een prima plaats zijn voor The Passion. Zo zou bijvoorbeeld het Hof  een prominente plek in zou kunnen nemen. Als CDA hebben wij daarom dit voorstel afgelopen dinsdag in de Carrousel, een vergadering waarin partijen vragen kunnen stellen aan wethouders, ingebracht. De betreffende wethouder heeft toegezegd om beleid te gaan maken op eenmalige evenementen en hierin zal ook The Passion in meegenomen worden.

Wij zijn benieuwd hoe u hier tegenover staat. Moet Dordrecht zich inspannen om The Passion te organiseren? U bent van harte welkom om uw mening te mailen naar CDA@Dordrecht.nl