BertblauwKinderen met een leerachterstand en/of een licht verstandelijke handicap hebben het lastig. Een deel van deze groep valt tussen wal en schip en zit daarom (noodgedwongen) thuis. Daarom heeft Joke van de Ven (stichting Allure) ‘Mirakel’ geopend. Mirakel moet een thuishonk worden voor deze groep jongeren, die in de winkel met begeleiding aan de slag kunnen om leuke producten te maken. Met deze dagbesteding hebben de jongeren iets nuttigs om handen: belangrijk voor iemands zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Voor Bert van de Burgt in 2011 wethouder werd, was hij directeur van de Hans Petrischool. Gelet op deze ervaring en zijn inzet op de Hans Petri om jongeren structuur en praktijkervaring te bieden (leer-werktrajecten, bijvoorbeeld in Dierenasiel Louterbloemen) was Bert dan ook van harte bereid om de opening te verrichten. Samen met een van de jongeren onthulde hij de naam ‘Mirakel’ en opende het pand.

Mirakel is elke maandag van 1 tot 5 en elke dinsdag t/m zaterdag  van 10 tot 5 geopend. Joke is nog op zoek naar vrijwilligers en vakmensen (timmermannen, schilders e.d.) die hun expertise willen delen met de jongeren. Het is de bedoeling dat de jongeren hierna werkervaring opdoen door klusjes op te knappen. Voor meer informatie of aanmelden: stichtingallureeu@hotmail.com

Foto: Thymen Stolk