keesroversOp 17 november was Kees Rovers aanwezig bij de viering van 30 jaar Buitenwacht:

Een wijkcentrum, waar iedereen welkom is voor een gewone ontmoeting met anderen en waar je met vragen terecht kunt. Zo’n plek zou er in elke wijk moeten zijn. In Krispijn begon Gerrit-Jan van der Kolm dertig jaar geleden zo’n ontmoetingsplek, de Buitenwacht, in die wijk omdat hij vond dat zo’n plek daar het meest nodig was.

Op zondag 17 november werd er feest gevierd, veel zang, een vrolijk ukelele-orkest en een gesprek onder leiding van Hans Berrevoets. Oprichter Van der Kolm en de huidige voorzitter, Riet Duykers, werden bevraagd over het verleden en de toekomst, maar ook veel andere mensen in de volle zaal kregen de kans om te delen in het enthousiasme voor de nog steeds springlevende Buitenwacht met zijn wijkwinkel, eethuis, huiswerkhuis en uitgiftepunt van voedselpakketten. Gelukkig waren er ook een aantal plaatselijke politici die het belang van de Buitenwacht inzien.

Categorieën: KrispijnNieuws