VKPFeaturedOp 19 maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Daarom presenteert het CDA Dordrecht nu het verkiezingsprogramma ‘Vertrouwd en Vernieuwend’. Een combinatie van de vertrouwde CDA punten, aangevuld met nieuwe jonge energie. Niet voor niets gaat het CDA ook de verkiezingen met twee lijsttrekkers: Bert van de Burgt, bekend en vertrouwd, en Peter Heijkoop, fris en vernieuwend.

Zoals al te zien aan de inhoudsopgave, hebben we het compleet anders aangepakt dan andere partijen. Bij ons geen ambtelijk rijtje van financiën/duurzaamheid/zorg/, maar duidelijke punten per mens en wijk. Het gros van deze punten is aangedragen door buurtbewoners, vrijwilligers en betrokken Dordtenaren. Daar zijn we als partij van de samenleving trots op. Het is hiermee niet alleen ons programma, maar vooral úw programma. Samen met elkaar hebben we praktijkoplossingen bedacht, nagedacht over de toekomst en stilgestaan bij wat waardevol is. Het CDA dankt iedereen voor zijn of haar bijdrage!

Op basis van dit programma gaat het CDA met vertrouwen de campagne in. Wij zetten in op:

Familie: Lage lokale lasten. Behoud van het leerlingenvervoer voor gehandicapte kinderen. Meer sport voor actieve ouderen, meer aandacht voor eenzame ouderen. Steun voor het Babyhuis!

Zorg: Zo veel mogelijk werken met dezelfde (thuis)zorgorganisaties: vertrouwde handen aan het bed. Betere zorg voor mensen met dementie: we bouwen appartementen, zodat geliefden niet na 50 jaar huwelijk uit elkaar worden getrokken door een opname.

Vrijwilligers: Minder regels, meer waardering. Zeker voor sportclubs. Gratis parkeren voor mantelzorgers.

Praktijk: De praktijk weer terug in het onderwijs. Meer HBO opleidingen.

Wijkvoorzieningen: behoud van wijkvoorzieningen, zoals bijvoorbeeld  kleine winkeliers, de Dubbel en speeltuinen.

Het volledige programma is hier te downloaden.