BertblauwAfgelopen donderdag heeft CDA wethouder Bert van de Burgt (onderwijs) de eerste taalcertificaten uitgereikt aan 45 medewerkers van de Dordtse peuteropvang. Het certificaat is de beloning voor het behalen van de taalvaardigheidscursus die de medewerkers de afgelopen tijd hebben gevolgd.

Mensen die in de peuteropvang werken, zijn van grote invloed op de ontwikkeling van de kinderen die zij onder hun hoede hebben. Daarom is het in het belang van de kinderen dat de taalbeheersing van begeleiders goed is. De eisen voor schrijven en taalverzorging liggen op MBO3 niveau, spreken, luisteren en lezen op MBO4. Als alles volgens programma verloopt, hebben alle Dordtse medewerkers in de peuteropvang eind 2015 hun certificaat. De opleiding wordt aangeboden door het Da Vinci.

Bert is trots op deze prestatie: ‘Dordrecht loopt voorop met deze toetsen. Ik vind het prachtig dat ik nu de eerste certificaten mag uitreiken. Een mooie prestatie van deze mensen die onze Dordtse kinderen nu nóg beter kunnen begeleiden’.

Foto: Thymen Stolk