hondjeHet CDA Dordrecht heeft warme banden met dierenasiel Louterbloemen. Wij hebben veel waardering voor het nuttige werk van het personeel en de inzet van de vrijwilligers. Het is dan ook erg vervelend dat Louterbloemen tegen een aantal problemen aanloopt. Zo is het asiel bijvoorbeeld gebouwd in de jaren 60, toen Dordrecht nog veel minder inwoners (en dieren) had. Vandaag de dag is het terrein eigenlijk veel te klein. Uitbreiden is lastig, omdat de gemeente allerlei regeltjes oplegt. Het CDA staat voor minder overheid en meer samenleving. Een goed dierenasiel is belangrijk voor onze stad en het welzijn van onze (huis)dieren. Daar komt bij dat het asiel ook goed is voor onze ouderen. Zo worden er bijvoorbeeld speciale knuffeldagen gehouden in verzorgingstehuis Het Parkhuis. Ook kunnen vele jongeren stage lopen bij Louterbloemen, iets dat mede is geregeld door onze lijsttrekker Bert van de Burgt toen hij nog directeur van de Hans Petri school was.

Het CDA ziet graag dat het volgende college werk maakt van de toekomst van ons mooie asiel. Daarom hebben wij deze vragen gesteld.