dementieSteeds meer mensen krijgen dementie en Alzheimer. Als CDA vinden we dat er meer nagedacht moet worden over de toekomst van dit soort ouderenzorg.

Dementie is een slopende ziekte, die veel verdriet met zich meebrengt. Ook de partners van mensen met dementie hebben het zwaar. De verzorging trekt een zware wissel, zo weten ook vele Dordtse CDA’ers uit persoonlijke ervaring. Nu is er nog weinig geregeld: je gaat door tot het niet meer kan en daarna rest slechts het verzorgingstehuis. Een opname in een tehuis betekent meestal dat geliefden na 50 jaar huwelijk uit elkaar worden getrokken. Niet elke oudere is immers nog goed ter been. Dat moet en kan beter. Daarom heeft het CDA de handen ineengeslagen met betrokken mensen en steunen wij het initiatief om appartementen te bouwen bij bijvoorbeeld het Parkhuis. In deze appartementen kan de zieke partner worden verpleegd met behulp van de nabijgelegen zorginstelling. Zo blijven geliefden nog lange tijd bij elkaar als ze dat willen. Dát is vertrouwde zorg op maat.