softdrugsonderachttienverbodenIn een gezamenlijke oproep spreken meer dan 100 CDA lijsttrekkers uit het hele land zich vandaag uit tegen de regulering van wietteelt. Het tegengeluid is een antwoord op het manifest ‘Joint regulation’, waarin een aantal burgemeesters onlangs pleitten voor een landelijk stelsel van door de overheid gereguleerde cannabisteelt. Ook de lijsttrekkers van het CDA Dordrecht hebben dit manifest ondertekend. In het manifest noemen de 100 CDA lijsttrekkers de oproep van de burgemeesters een volstrekt verkeerd signaal: drugs zijn schadelijk en moeten niet onder staatstoezicht worden geproduceerd en verstrekt. Burgemeesters moeten niet wegkijken van de aanpak van drugscriminaliteit, maar kiezen voor het welzijn van de gewone mensen. Er is geen ouder die staat te juichen als zijn of haar kind gaat blowen. Het CDA staat naast de ouders die hun kinderen willen beschermen tegen de schade en risico’s van softdrugs.

Het CDA Dordrecht ging, gaat en blijft gaan voor het verder terugdringen van het aantal coffeeshops; uit de wijken en zeker niet in de buurt van scholen. Ook een intensievere aanpak van de illegale wietteelt door intensievere controles en betere samenwerking tussen de politie, inspecties en gemeentelijke diensten. Lees hier het manifest.