IMG-20140311-WA0016Vannacht heeft ons campagneteam bij vele sportclubs, zorginstellingen en individuele topvrijwilligers een kabouter neergezet. Met deze actie spreekt het CDA waardering uit voor de duizenden vrijwilligers en mantelzorgers in onze stad. Zij doen hun werk vaak onzichtbaar:  ‘de kaboutertjes zullen het wel gedaan hebben’. Het CDA wil deze betrokken mensen in het zonnetje zetten door de aandacht te vestigen op hun activiteit.

Lijsttrekker Peter Heijkoop: ‘Het CDA Dordrecht voert campagne met de vijf speerpunten familie, zorg, wijkvoorzieningen, praktijk en nu deze week ‘vrijwilligers’. Als CDA geloven wij niet in de overheid of de markt, maar in de samenleving. Elkaar helpen, klaarstaan voor je naasten. Daarom steunen wij vrijwilligers en mantelzorgers van harte. Zonder vrijwilligers staat er niemand in de kantine als je met je team nog wat gaat drinken na de wedstrijd. Zonder mantelzorgers zouden vele ouderen vereenzamen of naar een verzorgingstehuis moeten verhuizen, weg van de vertrouwde omgeving. Toch zien we in de praktijk dat iemand die voor zijn of haar omgeving klaarstaat tegen allerlei blokkades aanloopt. Dat moet anders, deze betrokken mensen verdienen minder regels en meer waardering’.

Het CDA pleit daarom voor ondersteunende maatregelen voor vrijwilligers en mantelzorgers:

  • Gratis parkeervergunning voor mantelzorgers.
  • Duidelijke afspraken over verzekeringen tijdens vrijwilligerswerk.
  • Geen beperking van de kantinetijden.
  • Gratis gedragsverklaring voor vrijwilligers die werken met kinderen.
  • De vrijwilligersbonus moet ook gelden voor mantelzorgers.

Peter Heijkoop: ‘Het gaat om punten uit de praktijk waar vrijwilligers soms tegenaan lopen. Het CDA wil de vrijwilligers steunen en een hart onder de riem steken. Uiteraard zijn er nog veel meer vrijwilligers en organisaties actief, maar met dit bescheiden kabouterinitiatief willen we graag onze waardering uitspreken voor het werk van al die vrijwilligers en mantelzorgers die onze mooie stad rijk is en waar onze samenleving op draait.’