kantineHet CDA is tegen het beperken van de schenktijden in sportkantines. De verenigingen hebben de laatste jaren laten zien dat zij op verantwoorde wijze alcohol schenken aan hun volwassen leden.Dat moeten we vooral zo houden. Voor sportverenigingen zijn immers ook de inkomsten uit de kantine, samen met sponsoring en contributies, de belangrijkste inkomstenbron. Daarnaast krijgen de clubs in deze tijden te maken met lastenverzwaringen van VVD staatssecretaris Weekers.

Naast de financiële gevolgen zal een verkorting van de schenktijden de sociale functie van sportverenigingen beperken en daarmee ook de bereidheid van vrijwilligers om ‘gezellig’ iets te doen voor de club . Als vrijwilligerspartij staat het CDA achter deze mensen. Het CDA kiest nadrukkelijk voor een opstelling van ruimte en vertrouwen ten opzichte van de sportclubs: minder regels, meer waardering voor vrijwilligers