mona keijzerOp 6 oktober organiseert het CDA Dordrecht een openbare avond over de zorg met Mona Keijzer. Doel van de avond is het luisteren naar de zorgen van gewone mensen die thuis of op hun werk geconfronteerd worden met veranderingen in de zorg.

Op 1 januari 2015 wordt de gemeente Dordrecht verantwoordelijk voor een deel van de zorg. Het is echter zo dat ‘Den Haag’ zeer veel te zeggen blijft houden over de bijbehorende financiering. De praktijk is hiermee duidelijk: alleen via de Tweede Kamer kan er meer geld worden geregeld. Uitsluitend een partij met een landelijk netwerk heeft daar de invloed om de zorg in de Dordrecht te behouden. Onze Tweede Kamerfractie werkt nauw samen met de lokale afdelingen en hoort graag waar mensen in de praktijk tegenaan lopen.

Op 6 oktober staat dan ook de ervaring van gewone mensen centraal: denk aan ouderen die afhankelijk zijn van de thuiszorg, partners van mensen met dementie en mantelzorgers die zich elke dag weer inzetten voor hun naasten. Voorafgaand aan de openbare avond heeft het CDA een rondetafelgesprek geregeld met mantelzorgers, zorgbestuurders, onze wethouder Bert van de Burgt en Mona Keijzer om te spreken over broodnodige verbeterpunten om de inzet van mantelzorgers meer te waarderen en ondersteunen. Zo pleit het Dordtse CDA o.a. voor de gratis verstrekking van gedragsverklaringen en gratis parkeren voor mensen die bijvoorbeeld in Sterrenburg wonen, maar familie in het centrum komen verzorgen. Dat is een kleine moeite voor de gemeente, maar maakt een groot verschil voor de betrokken mantelzorgers.

Tijdens de openbare avondbijeenkomst in de Gravenhorst, Vijverlaan 1002 in Dubbeldam, kan iedereen die dat wil iets vragen of zeggen over de zorg. Het programma ziet er als volgt uit:

19.30-20.00 Inloop met gratis koffie en thee.

Aanvang

20.00 uur:  Paul van Gennip (Directeur Het Parkhuis) over de ontwikkelingen in de ouderenzorg.

20.10 uur:  Jaap van Asch (Voorzitter De Gravenhorst) over het bouwen van zorgappartementen.

20.20 uur: Mona Keijzer over de toekomst van de zorg.

De avond eindigt omstreeks 21.30-22.00 uur, afhankelijk van of iedereen die dat wil een vraag heeft kunnen stellen.