KFAGgDTwBegin deze maand vroeg AD columnist Kees Thies zich af of het veldje tussen de Vrieseweg en de Blekersdijk niet ingericht zou kunnen worden als hondenuitlaatplek. Naar aanleiding van zijn suggestie stelt het CDA Dordrecht vragen aan het college.

Theo Oostenrijk: ‘Als partij van de samenleving ondersteunt het CDA initiatieven van betrokken bewoners. Daarom heb ik aan het college gevraagd of er belemmeringen zijn om dit veldje spoedig in te richten als uitlaatplaats. In de binnenstad is er voor hondenbezitters immers vrij weinig gelegenheid om hun hond goed uit te laten. Zeker de wat grotere hondenrassen hebben gewoon meer bewegingsruimte nodig. Als het college aangeeft dat dit veldje inderdaad, al dan niet tijdelijk, gebruikt kan worden als hondenuitlaatplaats, dan verwacht het CDA spoedig actie. Er hoeft immers vrijwel niets te gebeuren: zoals Kees Thies al aangaf is een keertje maaien en een klaphekje al voldoende.’ Het college heeft maximaal 6 weken de tijd om de vragen te beantwoorden.