Ambulance-BeerDe ambulancedienst in deze regio heeft naast de medische apparatuur nog een speciaal ‘medicijn’ in de auto: GoodBears. Deze beren worden als troost gegeven aan kinderen die mee moeten met de ambulance. Volgens het personeel maakt dit echt een verschil: kinderen houden de beer stevig vast, kunnen beter omgaan met de situatie en hebben met deze knuffel toch nog een positieve herinnering. Het is daarom van groot belang dat de voorraad beren op peil blijft.

Helaas liet de ambulancedienst enkele weken geleden weten dat er nog maar enkele beren over waren. Voor het CDA Dordrecht reden om in actie te komen en samen met andere betrokken instanties, bedrijven en buurtbewoners te zorgen voor een nieuwe voorraad aan beren. In totaal zijn er meer dan 1000 beren geschonken, waarmee de ambulance weer jaren vooruit kan.

CDA bestuursvoorzitter William van Zweeden: ‘De leden van het CDA Dordrecht hebben geld bij elkaar gelegd om een bijdrage te leveren aan goede doelen waar het CDA, als partij van de samenleving, volledig achter staat. Met deze actie ondersteunen wij dan ook graag het nuttige werk van het ambulancepersoneel. Als CDA vinden wij dat zij veilig en met alle benodigde middelen op pad moeten kunnen gaan. De GoodBears helpen het personeel in hun dagelijkse werk en vormen een belangrijke bijdrage aan het welzijn van kinderen. Daarom heeft het CDA Dordrecht met plezier een doos beren gedoneerd’.