KFAGgDTwIn Dordt zijn op dit moment meer dan 260 vrijwilligers (‘Doorpakkers‘) bezig met het opruimen van zwerfafval. Als  vrijwilligerspartij steunt het CDA de Doorpakkers in hun streven om de straten schoon te houden. Zo hebben wij eerder bijvoorbeeld al een actie rondom het station georganiseerd.

Afgelopen week haalde opnieuw een Doorpakker het nieuws. Tony Bruys probeert al enige tijd een deel van de Provincialeweg schoon te houden, in het bijzonder de berm waar automobilisten en fietsers hun afval in achterlaten. Door middel van kunstwerken en borden vragen hij en de andere vrijwilligers aandacht voor een simpel principe: gooi je afval gewoon in de prullenbak en niet op de grond. CDA fractielid Theo Oostenrijk: ‘Als Dubbeldammer steun ik deze actie van harte. Daarom ga ik de volgende keer mee op pad om afval te prikken en de vrijwilligers te ondersteunen. Maar voorkomen is beter dan genezen: het is een kwestie van normen en waarden dat je je afval in de prullenbak gooit en niet op straat. Als we hier allemaal aan bijdragen houden we de Provincialeweg ook in de toekomst schoon.’