Woensdagavond heeft het CDA Dordrecht haar kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. De top 8 bestaat uit een mix van ervaring en nieuwkomers. Dat we zowel een zelfstandig ondernemer, een jonge moeder van 29 jaar, als ook een energieke 70+’er in de top vijf hebben staan, laat zien dat het CDA erin geslaagd is om zowel kwaliteit als diversiteit te leveren.

De totale lijst met ruim veertig Dordtenaren geeft aan dat het CDA een brede volkspartij is en vanuit alle wijken een warm hart wordt toegedragen.
Achter de reeds eerder aangewezen lijsttrekker Peter Heijkoop, staat met Wim van der Kruijff op 2 een ervaren politicus die zijn sporen verdiend heeft. Op nummer 3 staat Mafalda Weerts, zij heeft een eigen advocatenbureau. Op nummer 4 staat Arine van den Heuvel, werkzaam bij VolkerWessels. Op nummer 5 staat Theo Oostenrijk, bekend burgerraadslid en o.m. actief binnen de kerk, ouderenbonden en het verenigingsleven. De top 10 wordt gecompleteerd met Matthieu Ouwens, Maarten Veldhuijzen, Frank Chapel, Jan Lokhorst en Marianne Plandsoen.

Verder staan diverse bekende Dordtenaren op de lijst, zoals de bekende huisarts Kees Rovers, oud-wethouder en ondernemer Gerard Hovius en directeur van de John. F. Kennedyschool Henk Wiersma. Oud-wethouder en onderwijsman Bert van der Burgt sluit de lijst op plek 46 af. De volledige lijst wordt binnenkort online gezet.

Lijsttrekker Peter Heijkoop: “Ik ben ongelooflijk trots dat het CDA deze sterke lijst kan presenteren. Het zijn stuk voor stuk Dordtenaren die hun sporen verdiend hebben in de publieke zaak of het bedrijfsleven en met hun beide benen volledig in de Dordtse samenleving staan. Ik sta voor stabiele, betrouwbare en betrokken politiek en met deze kandidaten is zowel vernieuwing als ervaring geborgd. De aftrap van de campagne was veelbelovend. We gaan met veel energie een positieve campagne voeren en hopen ook na de verkiezingen een constructieve bijdrage te mogen leveren aan het bestuur van onze prachtige stad.

DORDRECHT – Kandidaten van het CDA bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 in Dordrecht. In het midden lijsttrekker Peter Heijkoop. COPYRIGHT DIRK HOL