Het CDA Dordrecht is blij met de brief die CDA-wethouder Peter Heijkoop naar de raad heeft gestuurd over de groei van het hoger onderwijs in Dordrecht. Voor het CDA Dordrecht was de komst van meer hoger onderwijs een absoluut speerpunt bij de vorige verkiezingen. Wij zijn er trots op dat nadat eerder al extra opleidingen zijn gestart bij HBO Drechtsteden, dat nu ook een gerenommeerde hogeschool zich wil vestigen in Dordrecht. Natuurlijk moet er nog hard gewerkt worden voordat de eerste leerlingen kunnen starten, maar wij hebben er veel vertrouwen in dat het gaat lukken.

Als CDA staan wij voor kwalitatief goed en toegankelijk hoger onderwijs in onze stad, zodat onze jongeren in eigen stad kunnen studeren en hier later ook kunnen blijven wonen en hun toekomst op kunnen bouwen. Bovendien is het voor de werkgevers in onze stad en regio goed nieuws, want meer hoger onderwijs betekent meer hoogopgeleide arbeidskrachten.

Arine van den Heuvel (#4 op de lijst voor het CDA Dordrecht): “We hebben al veel positieve reacties vanuit de stad gekregen en zijn ongelooflijk blij met de inspanningen van onze CDA-wethouder in dit college en in de regio. Meer studenten betekent ook meer gezelligheid in de stad en is goed voor de horeca-ondernemers, en bijv. de bioscoop en culturele instellingen.”

Ook voor de komende periode blijft meer hoger onderwijs voor Dordrecht een speerpunt voor het CDA. We zijn heel blij met deze positieve ontwikkelingen, maar wat ons betreft is er in onze stad nog ruimte genoeg voor meer hogescholen.

Categorieën: Nieuws