We zouden in Dordrecht niet zonder vrijwilligers kunnen. Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de ander. Het Diakonaal Aandachtscentrum Dordrecht bestaat dankzij de geweldige inzet van vele vrijwilligers. Afgelopen week hebben Wim van der Kruijff (#2 op de lijst voor het CDA Dordrecht) en Mafalda Weerts (#3 op de lijst voor het CDA Dordrecht) een bezoek gebracht aan het Diakonaal Aandachtscentrum Dordrecht.

Het Aandachtscentrum, gelegen aan de Singel, bestaat al meer dan 25 jaar, zonder enige vorm van overheidssubsidie. Door de vrijwilligers van dit Centrum worden dagelijks tussen de 55 en 60 bezoekers ontvangen. En biedt het Centrum een geborgen plek voor alle bezoekers die in Dordrecht dak- en thuisloos zijn. En/of die kampen met ziekte, verslaving of gebukt gaan onder eenzaamheid.

We werden gastvrij ontvangen door Rikie Bansberg, coördinator bij het Aandachtscentrum. Rikie vertelde bevlogen over het reilen en zeilen van dit Aandachtcentrum;

“onze bezoekers wensen, zoals we eigenlijk allemaal willen, een vorm van erkenning. Die krijgen ze hier. Een bezoeker vindt het fijn wanneer hij zijn verhaal kan doen en naar hem wordt geluisterd. Een kop koffie, de krant lezen en een gesprek aangaan met één van de vrijwilligers of met de andere bezoekers. Het zijn relatief kleine maar o zo belangrijke momenten. De warmte die ze daarbij ervaren is erg belangrijk voor de bezoekers, het geeft ze het gevoel er weer te zijn. Ze doen mee, maken deel uit van contact. Het sociale isolement wordt even doorbroken”.

Eén van de bezoekers gaf aan dat hij er dagelijks naar uit kijkt, “mijn bezoekjes aan het Centrum geven me een stukje geborgenheid en weer zin aan mijn bestaan”.

Toekomstwensen voor het Aandachtcentrum zijn er ook: Rikie Bansberg zou graag culturele activiteiten in het Aandachtcentrum ontwikkelen. Om ter plaatse voor en door bezoekers te schilderen of muziek te maken, waardoor nog meer verbinding tussen mensen kan worden bereikt. Dit streven steunt het CDA van harte!

Categorieën: Nieuws