Vorige week liet dierenasiel Louterbloemen weten dat er in het Weizigtpark een konijntje en cavia zijn gedumpt in een doos. De diertjes werden aangetroffen in de vrieskou en hadden de nacht waarschijnlijk niet overleefd.

Normen en waarden

Arine van den Heuvel: ‘het is volkomen logisch dat de vrijwilligers van het dierenasiel verbijsterd zijn. Wie zet er nou twee weerloze dieren in een doos in de vrieskou? Wat ons betreft is dit echt een treurig gebrek aan normen en waarden. Kun je niet meer voor je dieren zorgen, heb dan gewoon het fatsoen om contact op te nemen met het asiel. Wij hopen dat er getuigen zijn die zich melden bij de politie, zodat deze dierenbeul opgepakt kan worden.

Nieuw dierenasiel

Om extra aandacht te vragen voor het ontzettend goede werk dat het asiel verricht, steunt het CDA de opvang van de 2 gedumpte dieren met 75 euro. Arine van den Heuvel: met deze donatie van de CDA leden kunnen het konijntje en de cavia worden verzorgd tot zij weer een thuis krijgen. Maar belangrijker voor de toekomst is dat het CDA ook aandacht blijft vragen voor nieuwbouw. Louterbloemen zit nog steeds in een pand uit de jaren 60 en is al enige tijd in onderhandeling met de gemeente. Wat ons betreft moet hier echt tempo worden gemaakt.

Categorieën: Nieuws