Kiezen tussen hond of paard ?

Dordrecht heeft de mooiste achtertuin die je je kan wensen: de Dordtse Biesbosch. In de afgelopen jaren is er hard gewerkt om dit natuurgebied uit te breiden. En nu is eindelijk de tijd daar dat we ook van deze nieuw aangelegde natuur kunnen gaan genieten. Wandelen, met of zonder al of niet aangelijnde hond, fietsen, paardrijden. Er is voor ieder wat wils. En laat het nu net zo zijn dat over dat laatste veel discussie ontstaat. Want wie heeft recht op welk gebied? Welke gebruiker mag waar komen? Daar moeten keuzes in worden gemaakt.

In de afgelopen raadsvergadering bespraken we de zienswijzen op de aanwijzing van de betreffende gebieden in de APV. Dat leverde de nodige polarisatie op. De één was pro-hond, de ander pro-paard (blijkbaar zijn deze twee moeilijk met elkaar verenigbaar), maar er was weinig geluid met ruimte voor nuance.

Want een keuze om een bepaald gebied al dan niet aan te wijzen als losloopgebied voor honden wil helemaal niet zeggen dat je anti-hond bent. Dat je enkel bepaalde paden als ruiterpad aanwijst, wil niet zeggen dat je anti-paard bent. Het mooie aan de Dordtse Biesbosch is, dat er ruimte is voor iedere groep om te recreëren. En of het nu te voet, met je trouwe viervoeter aan je zijde, of te paard is, uiteindelijk is de Nieuwe Dordtse Biesbosch er voor ons allemaal. Laten we ophouden met polariseren en starten met genieten van dit mooie gebied. Ook als je niet van de honden of paarden bent.
Arine v.d. Heuvel (raadslid CDA)