Bezoek aan museum 1940-1945 te Dordrecht.

Op vrijdagmiddag 17 mei 2019 hebben 2 fractieleden van het CDA Dordrecht, Mafalda Weerts en Frank Chapel, de opening bij het Museum 1940-1945 bijgewoond van de expositie
“ verhalen en portretten uit oorlog en verzet”.
Met boeiende openingsspeeches door bestuursvoorzitter van het Museum T. Berendsen en van de Commandant Regiment Genietroepen kolonel B. Valk.

De expositie geeft aan hoe belangrijk het is om te beseffen dat we in vrijheid kunnen leven. Maar ook om stil te staan bij het leed die onze helden hebben doorstaan en met de offers die ze, al dan niet met hun leven, voor onze huidige vrijheid hebben gebracht.
Dit mag echt nooit vergeten worden! Hulde voor de inzet van het Museum 1940-1945!

Wanneer de generatie van de ooggetuigen wegvalt, is het belangrijk dat juist aan onze kinderen op verhalende en beeldende wijze de oorlogsgeschiedenis wordt overgedragen.En daarin voorziet het Museum 1940-1945.
Het Museum heeft een mooie gedetailleerde collectie tentoongesteld, waaraan ter plekke (dit gebeurt daarnaast ook op de scholen zelf) aan kinderen door de vele vrijwilligers van het Museum per thema indrukwekkende verhalen worden gekoppeld. Van grote waarde!

Museum 1940-1945 verdient, ook voor de toekomst, onze warme steun!

Mafalda Weerts en Frank Chapel

Categorieën: CentrumNieuws