Het is goed en nodig dat er naast verduurzaming van vervoer over de weg ook hard wordt gewerkt aan structurele verduurzaming van vervoer over water. Vele maritieme bedrijven in Dordrecht en in de Drechtsteden spelen hierin een belangrijke rol. In de Maakhal bij de Duurzaamheidsfabriek wordt hierin continu geïnnoveerd en hard gewerkt. CDA Dordrecht is hier erg enthousiast over. Kijk bijvoorbeeld eens op https://www.duurzaamheidsfabriek.nl/assemblagehal-edorado-geopend-in-maakhal/

Het is ook sterk gedaan om deze verduurzaming van vervoer over water op een unieke wijze aan iedereen te laten zien.
Daarmee gaat het echt leven!

Afgelopen weekend hebben we namelijk in Dordrecht een nieuw regionaal maritiem evenement mogen meemaken: Flow Drechtsteden.
Onze aandacht ging deze eerste keer in het bijzonder uit naar de Solar One Challenge, het Zonneboot spektakel, als spraakmakend onderdeel van Flow Drechtsteden.
De Zonneboten moeten zelf met zonnepalen hun energie opwekken. En vervolgens proberen met zo weinig mogelijk weerstand een zo hoog mogelijke snelheid te behalen. De snelheden varieerden van 35 tot wel 52 km per uur.
Dordrecht had de eer om de gastheer te zijn van de finale etappe van Solar Sport One wedstrijd.
Met 21 teams uit Nederland maar ook uit landen als Indonesië en Duitsland bonden zowel de studenten- als bedrijventeams met zelf ontwikkelde zonneboten de strijd met elkaar aan.
Ook al waren de weersomstandigheden niet ideaal, de aanwezigen bij Kinepolis konden volop genieten van de kunstige slaloms en snelheidsraces in het Wantij.
We zijn als CDA zeer tevreden dat onze eerdere suggestie aan de Gemeente Dordrecht om het Zonneboot spektakel in Dordrecht te laten plaatsvinden zo voortvarend is opgepakt.
Een groen, technisch, sportief en spannend evenement waarbij de ontwikkeling van duurzaamheid hoog in het vaandel staat en waar we met z’n allen nog vele jaren plezier van kunnen hebben!

Mafalda Weerts

Categorieën: CentrumNieuws