CDA Dordrecht wil dat
gemeente actie onderneemt tegen dalende vaccinatiegraad

De CDA-fractie in Dordrecht maakt zich ernstige zorgen over de dalende vaccinatiegraad op Dordtse kinderdagverblijven. In het voorjaar werden we opgeschrikt door het nieuwsbericht over een mazelenuitbraak op een kinderdagverblijf in Den Haag. Raadslid Arine van der Ham: ‘Wat garandeert ons dat dit niet ook in Dordrecht gebeurt?’ Doordat steeds minder ouders hun kinderen laten inenten, neemt de kans op dit soort uitbraken toe. ‘Vooral baby’s lopen hierdoor meer risico op mazelen, wat voor die kleintjes heel gevaarlijk is.’ Het CDA respecteert ouders die om godsdienstige redenen tegen inenting zijn. In dat geval kunnen door goede voorlichting de risico’s voor de eigen kinderen en die voor andere kinderen worden uitgerekend.

Maar wanneer de bezwaren tegen inenting gebaseerd zijn op wetenschappelijk aantoonbare desinformatie, mogen we niet langs de kant blijven staan en blindelings vertrouwen op een goede afloop. Volgens de Wet Publieke Gezondheid heeft de gemeente de preventieve taak om de gezondheid van burgers te beschermen en te bevorderen. De fractie heeft daarom het college gevraagd hierover een standpunt in te nemen en tot actie over te gaan.

Arine v.d. Ham, raadslid CDA-Dordrecht