De leden van het CDA Dordrecht hebben de verkiesbare kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 gepresenteerd. Het is een mix van ervaring en nieuw talent met Jan van Dam Timmers op plek 2 en op plek 3 een verrassende nieuwkomer met Franciske van Vugt-Roose. Lijsttrekker Peter Heijkoop is enorm gemotiveerd om zijn karwei met dit team te mogen voortzetten: “We hebben de laatste jaren in samenwerking met anderen veel voor de stad weten te realiseren, dus we gaan na 2014 en 2018 voor de derde verkiezingswinst op rij”.

Na een toelichting op de advieslijst door de voorzitter van de selectiecommissie, stelden de negen kandidaten zich aan de leden voor. Jan van Dam Timmers, momenteel nog commissielid, is de runner-up en blijft zich inzetten voor het verenigingsleven en een betaalbare woning voor jong en oud. In de top 6 zijn twee nieuwkomers te vinden. Op plek 3 Franciske van Vugt-Roose, in het dagelijks leven is zij docent en betrokken als stuurgroep lid bij Missie Dordt. Op plek 5 is Albert Klerk de tweede nieuwkomer. Hij is fiscalist maar ook voorzitter van de Werkgroep Justitiepastoraat in de Dordtse gevangenis. Op de plaatsen 4 en 6 staan huidig fractievoorzitter Wim van der Kruijff en raadslid Theo Oostenrijk.

In zijn toespraak gaf lijsttrekker Peter Heijkoop aan enorm veel zin te hebben om met dit team de verkiezingen in te gaan. “Het CDA heeft zowel in 2014 (een zetel) als in 2018 (toen nipt een vijfde zetel werd misgelopen) gewonnen en het is reëel om ook in 2022, voor de derde keer op rij, winst te boeken.” Het CDA heeft zich in Dordrecht laten zien als een betrouwbare partij en heeft ook wezenlijke zaken uit haar programma weten te realiseren. Een belangrijk voorbeeld is het hoger onderwijs dat we naar de stad hebben gehaald, maar ook de aanstaande bouw van 330 studio’s voor studenten en starters op het Leerpark waarmee een concrete bijdrage wordt geleverd tegen de woningnood.

‘Laat Heijkoop zijn karwei afmaken’
Met deze slogan gaat het CDA de campagne in. De komende jaren wil het CDA ook weer volop gaan inzetten op thema’s als fatsoen, omzien naar elkaar, onderwijs en een betrouwbare overheid. Ook wil het CDA inzetten op een veilige leefomgeving. Onder leiding van Peter Heijkoop als wethouder zijn er grote stappen gezet. Samen met de gekozen kandidaten staat er een stevig team dat de mouwen wil opstropen om aan een beter en socialer Dordrecht te gaan bouwen.

De top van de lijst ziet er als volgt uit:

  1. Peter Heijkoop
  2. Jan van Dam Timmers
  3. Franciske van Vugt-Roose
  4. Wim van der Kruijff
  5. Albert Klerk
  6. Theo Oostenrijk
  7. Sandra Doeze-Jager
  8. Frank Chapel
  9. Elly van Wenum
Categorieën: Nieuws