Hebt u dat ook dat je een oude sok, kapotte kleding en oude lakens niet in de zak voor de kledingcontainer durft te stoppen en dus maar toevoegt aan uw afval? Ik hoor u denken wat heeft dit met politiek te maken? Nou alles met uw bijdrage aan het ophalen van uw afval.  En daar gaat de gemeente over.
Om in Dordrecht niet over te hoeven gaan naar Diftar (een moeilijk woord voor betalen per hoeveelheid afval) is er nu een proef om te kijken of wij minder textiel en oud papier in het afval gaan stoppen.
En daar kunt u allemaal aan mee doen. Het CDA is aldoor tegen Diftar geweest omdat dan niet de sterkste schouders de zwaarste lasten krijgen, maar de gezinnen. En vooral bij de jonge gezinnen met kinderen in de luiers is de hoeveelheid afval groot. En dat terwijl je juist dan niet op de top van je inkomen zit. Daarom is het belangrijk om met elkaar te kijken wat wij kunnen doen om het ophalen van afval betaalbaar te houden en ook daarbij duurzaam bezig te zijn. Dus als u weer een oude sok wil weggooien denk na en doe hem in de kledingzak!