In het kader van de landelijke kerstactie heeft het CDJA Drechtsteden, na de donatie aan het Babyhuis, 40 ‘Good Bears’ geschonken aan de ambulancedienst Drechtsteden. Deze knuffels worden door het ambulancepersoneel gegeven aan kleine kinderen die met de ambulance mee moeten.Namens het CDA/CDJA waren Lorenzo Essousi (Papendrecht) en William van Zweeden/Christiaan Merkuur (Dordrecht) aanwezig.

Broeder Bram, al 30 jaar werkzaam bij de ambulancedienst, verzorgde na de overhandiging een uitgebreide rondleiding. Hij liet de faciliteiten zien en gaf uitleg over de mogelijkheden van de ambulancewagens. Belangrijk onderwerp van gesprek  met het aanwezige ambulancepersoneel was het onfatsoenlijke gedrag tegen hulpverleners. Het is, ondanks de vele verhalen in de media, treurig om te moeten constateren dat dit nog steeds voorkomt. Het CDJA Drechtsteden zal dit onderwerp dan ook aankaarten tijdens het bezoek van CDA Kamerlid Peter Oskam (portefeuille justitie) op 11 februari in de Gravenhorst.

De ambulancedienst is erg blij met de Good Bears, omdat de beren zorgen voor een stukje troost. Ook doneren? Neem dan contact op met het ambulancesecretariaat, tel. 078-7704022

*Op de foto: Christiaan Merkuur en Lorenzo Essousi