Enkele dagen geleden is er plotseling een bijna 20 kilo wegende lamp in het zwembad naar beneden gekomen.  De bevestiging aan het plafond bleek niet sterk genoeg. Direct denk je dan aan het vreselijke ongeluk in Tilburg, waar als gevolg van een soortgelijk incident , helaas een kind om het leven kwam. En natuurlijk denk je dan: “Hoe kan dit dan in Dordt gebeuren?”

Op 28 januari heeft wethouder Reynvaan, die sport in haar portefeuille heeft, de fractievoorzitters ingelicht over oorzaken en gevolgen. In ieder geval werd duidelijk dat er een rapport lag, van bijna een jaar oud, waarin staat beschreven dat de ophanging van de lampen in het zwembad, binnen een jaar vervangen moest worden. Het jaar was nog niet verstreken. En je mag er natuurlijk vanuit gaan dat het onderzoeksbureau die het advies opstelde, geen gevaren zag binnen dat jaar. Die inschatting is fout gebleken.

Het is goed dat de wethouder direct na het incident heeft ingegrepen door alle lampen direct te laten vervangen. Met veiligheid mag niet gesjoemeld worden. Toch blijven er nog wel vragen onbeantwoord. Waarom is dit onderhoud niet in de zomer uitgevoerd, toen het zwembad drie weken dicht ging? Waarom zijn er eigenlijk materialen gebruikt die niet tegen chloordampen en vocht kunnen? Mocht dat wel? En wat hangt er nog meer aan het plafond met dezelfde soort bouten? En hoe zit het in andere delen van de sportboulevard? Kortom, vragen genoeg.

De raad heeft om een debat heeft gevraagd om opheldering te krijgen over deze vragen.

Als CDA zullen we de resultaten van dat debat afwachten, voor een definitief oordeel uitgesproken kan worden over wat is gebeurd en wie waarvoor verantwoordelijk is. In ieder geval geldt voor het CDA: op veiligheid mag nooit bezuinigd worden.

Categorieën: Geen categorie