Woensdag 20 maart vond de officiële heropening van de Statenschool plaats. Na een grondige verbouwing is Dordrecht weer een modern gehuisveste school rijker.
Alhoewel een aantal jaren geleden het er naar uit zag dat de Statenschool elders zou worden gehuisvest, is er uiteindelijk na heel wat acties, toch voor gekozen in het monumentale pand te blijven zitten.

De opening werd verricht door onze wethouder Bert v.d. Burgt. Hij feliciteerde namens het gemeentebestuur de school met het resultaat van de verbouwing. Dit keer waren er zelfs twee wethouders die het woord voerden. Piet Sleeking sprak ook, maar deed dat vooral omdat hij daar ooit zelf ook op school had gezeten. Het was dus ook een beetje ‘zijn’ school.
Van buiten ziet het gebouw er imposant uit. Binnen kom je in een gebouw waarin met lichte kleuren is gewerkt, afgewisseld met glas. Op de derde verdieping zijn wat speciale ruimtes, zoals een crea-lokaal en een paar mooie vergaderruimtes.
Dordt kan trots zijn op de onderwijsvoorzieningen in de stad.

Na meer dan 12 jaar CDA-wethouders op de portefeuille onderwijs (Govert Veldhuizen, Dion van Steensel en nu Bert v.d. Burgt) kan Dordt gaan meedingen naar de titel “onderwijsstad van Nederland.”

Frans Riet