Zaterdag 23 maart opende het servicepunt Sterrenburg van de bibliotheek A tot Z officieel de deuren.

Als CDA zijn we blij dat het bestuur en de medewerkers de kansen hebben gegrepen om een modern servicepunt in te richten, binnen het beschikbare budget en met behoud van bijna alle functies. We feliciteren Sterrenburg en de mensen van de bibliotheek.

Voor de opening was speciaal oud-Dordtenaar Ronald Giphart uitgenodigd. Deze schrijver vertelde over zijn mooiste periode in zijn leven, namelijk het wonen in Sterrenburg. Hij las voor uit eigen werk, waarin de jaren 70 uitgebreid werden beschreven.

Ankie Kesseler, directeur van de bibliotheek stond stil bij de discussie over de sluiting van de oorspronkelijk bibliotheek van Sterrenburg. Natuurlijk vond ze het jammer dat die gesloten moest worden. Maar zoals wethouder Wagemakers in zijn toespraak aangaf, heeft het bibliotheekbestuur zijn kans gegrepen, om zoveel mogelijk de Sterrenburgers te kunnen blijven bedienen.
Op een prachtig punt, bij de ingang van het winkelcentrum, vlakbij de roltrap, is een servicepunt ontstaan waar mensen hun boeken kunnen halen en brengen gedurende de openingstijden van het winkelcentrum. Daarbij speelt de digitalisering een belangrijke rol. Mensen moeten zelf scannen onder het wakend oog van allerlei beveiligingsmaatregelen.  Een pasje doet letterlijk de deuren openen voor jonge en oude lezers. Mensen die minder digitaal zijn onderlegd weten dat de bibliotheek minstens twee uur per dag bemand zal zijn door een medewerkster van de bibliotheek. Zo kunnen zij ook bediend worden.

Categorieën: Geen categorie