Raadsleden zijn afgelopen vrijdag in de Merwelanden geweest om  aan de bewoners daar hun mening te vragen in het kader van de bezuiningskeuze.nl.

Vanuit het CDA waren daar Frans Riet en Alet Veldhuijzen-ten Kate aanwezig.
Het was goed om te bemerken hoe betrokken de bewoners zijn bij alle zaken die aan de orde kwamen.
En vooral niet vanuit eigen belang denkend. De dames waar ik uitgebreid mee gesproken heb keken vooral naar het algemeen belang. Zij vinden het belangrijk dat kinderen niet in de knel komen door de bezuinigingen. Maar ook doen zij een beroep op een ieder om meer de eigen verantwoordelijkheid op te pakken, zoals het schoonhouden van je eigen buurt. Het was vroeger vanzelfsprekend dat je je stoep veegde als het gesneeuwd had. Sterker nog je kon een boete verwachten als je het niet deed. De voors en tegens van alle punten zijn de revue gepasseerd en hebben al met al nogal wat bezuinigingen opgeleverd.
Zelf hadden zij ook nog een paar eigen besparing suggesties zoals het uitdoen van de verlichting in de bushokjes wanneer de bussen niet meer rijden.

Alet Veldhuijzen-ten Kate

Categorieën: Geen categorie