Woensdag 3 april 2013 kwam wethouder Reynvaan naar de Staart om op een koude, winderige plek de nieuwe vissteiger aan het Wantij te openen. Eén van de bewoners van de Merwelanden mocht vervolgens in recordtempo de eerste vis uit het water toveren.
De vissteiger was gewenst omdat de bewoners van de Merwelanden de laatste jaren voor een goede vis-stek gebruik maakten van een plek in Meerkerk. Dat hoeft nu niet meer, want vlak achter de Merwelanden, of zoals de wethouder noemde “in de achtertuin”, is nu een mooie steiger gebouwd, die ook gebruikt kan worden voor mensen met een rolstoel, of scoot-mobiel. De financiering was mogelijk omdat diverse partijen de handen ineen hebben geslagen. De vrienden van de Merwelanden, de Rabobank, de gemeente Dordrecht en bouwer Damsteegt zijn er in geslaagd om een prachtige steiger neer te zetten die voor alle inwoners van de Staart en daarbuiten open staat om gebruikt te worden.
Als CDA ondersteunen we een dergelijke aanpak van harte. Wijkbeheer, bewoners, uitvoerders en gemeente, die samen werken aan de leefbaarheid in de stad. Na afloop werd er nog met een hapje en een drankje in de Merwelanden nagepraat over de totstandkoming van de steiger en de bouw. Wat mij tenslotte ook opviel was de betrokkenheid van de bewonerscommissie, die initiatieven hadden genomen om dit project te verwezenlijken en het enthousiasme van de zorgverleners in de Merwelanden.