De begraafplaats aan de Zuidendeijk heeft een ingrijpende opknapbeurt gehad.  Achterstallig onderhoud is uitgevoerd, waar nodig is het groen vervangen en de paden gerenoveerd. Door de aanleg van een aparte urnentuin  is het nu ook mogelijk om crematie-as bij te zetten in een urnengraf of urnennis. De tuin is ontworpen door landschapsarchitect Adriaan Eckhardt.

CDA wethouder Bert van de Burgt is blij met deze opknapbeurt: ‘Tijdens de periode van herinrichten van de algemene begraafplaats aan de Zuidendijk en het steeds kaler worden van de plek door het kappen van bomen, vroeg ik me wel eens af wat het uiteindelijke resultaat zou zijn. Nu de werkzaamheden zijn afgerond, de boompjes bloeien en de beplanting groen wordt, is duidelijk te zien hoe mooi de plek geworden is. De begraafplaats is méér dan in volle luister hersteld. Het is niet alleen een fijne plek voor bezinning maar biedt omwonenden ook een mooi uitzicht.’

Categorieën: Geen categorie