imageAfgelopen vrijdag heb ik samen met raadscollega Nelleke de Smoker een werkbezoek gebracht bij het Zeehavenbedrijf Dordrecht. Zij zijn een begrip in de maritieme sector en een toonaangevende stuwadoor. Een stuwadoor is belast met het laden en lossen van (zee)schepen en kan ook voor de opslag van de goederen zorg dragen.
Wij werden gastvrij ontvangen, geïnformeerd over de geschiedenis en de toekomstige (uitbreidingsplannen) van het bedrijf en rondgeleid langs de enorme opslag en overslagvoorraden. Zeehavenbedrijf Dordrecht is een mooi bedrijf dat tegen de crisis in blijft groeien.
Als raadslid is het belangrijk om je te realiseren over welke bedrijven het gaat als we het hebben over de maritieme sector. Bedrijven als het Zeehavenbedrijf Dordrecht zijn onvoorstelbaar belangrijk voor Dordrecht. Zij zorgen voor een sterke lokale economie en de nodige werkgelegenheid.