106Vorige week heeft CDA wethouder Bert van de Burgt de eerste paal geslagen voor de bouw van Montessori Kindcentrum Mozaïek. Hij deed dit samen met directice Karin Groenendijk en een jarige leerling.

De nieuwbouw van de Mozaïek is onderdeel van het IHP, het integraal huisvestingsplan. Het IHP is in 2008 opgestart door toenmalig CDA wethouder Dion van Steensel en gaat over de huisvesting van het Dordtse onderwijs. Denk aan renovatie, nieuwbouw en/of verhuizing . Veel Dordtse scholen zitten al op een nieuwe locatie, andere scholen zitten nog volop in het bouwproces. Wethouder van de Burgt is blij met de voortgang: ‘ik ben er trots op te kunnen zeggen dat dit grote huisvestingsproject van het Dordtse onderwijs het einde nadert. Ook dit nieuwe gebouw geeft het Dordtse onderwijs weer een enorme kwaliteitsimpuls’. De laatste projecten van het IHP zijn inmiddels opgestart, het programma is in 2015 klaar.