imageGisteren heeft de Dordtse raad weer over de drank- en horecaverordening gesproken. Daarbij ging het gisterenavond met name over de regels voor (sport)verenigingen. Het CDA heeft opnieuw ondubbelzinnig benadrukt dat de verenigingen goud waard zijn voor de stad en niet met extra regels, zoals opgenomen in de conceptverordening, moeten worden gehinderd. In de zienswijze, die de Sportraad namens de verenigingen had opgesteld, werd  aangegeven dat verenigingen nu al laten zien dat zij hun verantwoordelijkheid nemen waar het gaat om alcoholmisbruik en dat extra regels hen in de weg zitten.
De kantineopbrengsten zijn bovendien van essentieel belang voor de continuïteit van een sportvereniging. Voorzitter van Oranje-Wit, Richard Groenendaal, legde uit dat de kantineopbrengst voor een belangrijk deel wordt aangewend om activiteiten en begeleiding voor de jeugd van te bekostigen. Oranje Wit heeft honderden jongeren tussen de 14 en de 18 jaar die bij de vereniging voetballen. Deze jongeren zijn lekker aan het sporten zijn en hangen niet, zoals sommige leeftijdsgenoten, op en rond pleintjes.
Afgelopen maanden heeft overleg tussen de horeca, die gisteren verstek liet gaan, en de Sportraad tot niets geleid. Wat het CDA betreft worden de aanbevelingen/zienswijze van de Sportraad verwerkt in de definitieve verordening. Wethouder Wagemakers wilde nog niets toezeggen, maar meerdere partijen gaven de wethouder dezelfde heldere boodschap mee.
De wethouder komt binnen vier weken met een aangepaste verordening. Wij gaan ervan uit dat in die verordening o.m. recht wordt gedaan aan de bijzondere positie van de (sport)verenigingen. In dat geval zullen wij de verordening steunen.

 

Categorieën: Geen categorie