26Het CDA Dordrecht heeft zich de laatste maanden ingezet om het eerste voorstel voor een nieuwe Drank- en horecaverordening van tafel te krijgen. In het voorstel van het college zouden sportverenigingen ernstig beperkt worden door extra regeltjes die met name de kantine-activiteiten zouden treffen.

Peter Heijkoop: “Wij hebben altijd gezegd dat sportverenigingen goud waard zijn voor de stad! En daarom moet je ze als gemeente niet in de weg zitten met onnodige regels. Wij zijn blij dat de eerdere plannen, die funest waren voor de verenigingen, nu van tafel zijn.”

Mede dankzij de inbreng van verschillende sportverenigingen en de Sportraad heeft het CDA samen met collega’s in de raad het college laten inzien dat het eerdere voorstel niet op steun van de raad kon rekenen.

Sportverenigingen hebben laten zien dat zij verantwoordelijkheid nemen en geen alcohol verstrekken aan kinderen. Dat is voor het CDA het belangrijkste uitgangspunt. De baromzet is cruciaal voor het voortbestaan van de vereniging en daarmee het sportplezier van vele Dordtenaren. Bovendien doen veel vrijwilligers fantastisch werk op en rond de sportvelden en als CDA koesteren wij deze mensen.

De schenktijden blijven in de nieuwe Drank- en horecaverordening Dordrecht gelijk gesteld aan de openingstijden. De schenktijden blijven daarmee gelijk aan de huidige situatie. Een resultaat waar het CDA zich vanaf juni voor ingezet heeft.

Categorieën: Geen categorie