28Politiek Dordrecht heeft zich de afgelopen periode eensgezind getoond als het gaat om het verwerpen van de plannen van de NS. Deze plannen zorgen ervoor dat Dordrecht en daarmee de hele regio diverse intercity verbindingen zou gaan verliezen. Aangezien dat onacceptabel is vroeg dat om actie! De CDA-fractie heeft naast de steun voor de petitie ook contact gezocht met de Tweede Kamer fractie van het CDA om onze bezorgdheid uit te spreken en te vragen zich in te zetten voor onze stad en de regio.

Vanuit de hele regio en daarbuiten kwamen steunbetuigingen voor de petitie. Deze petitie, die ruim 6000 keer is ondertekend is op dinsdag 29 oktober door een delegatie van de gemeenteraad aangeboden aan de Tweede Kamer. Begin november zal er in de Tweede Kamer gesproken worden over de plannen.

Het CDA in de Tweede Kamer liet via Tweede Kamerlid Sander de Rouwe weten zeer kritisch naar de plannen te kijken. D66 liet zich in dezelfde bewoordingen uit. Helaas leek de eensgezindheid in Den Haag wat minder groot dan in Dordrecht. Onduidelijk is of de twee regeringspartijen VVD en PvdA ook de grote bezwaren uit Dordrecht steunen. De CDA-fractie roept zowel verantwoordelijk wethouder Mos (VVD) als de Dordtse fracties van VVD en PvdA op om alles te doen om hun politieke vrienden in Den Haag te overtuigen ook kritisch naar de plannen te kijken van de NS, zodat er ook in Den Haag net als in Dordrecht een overtuigende meerderheid tegen de huidige plannen is.

Categorie├źn: Geen categorie