stadhuisOp zaterdag 23 november voerden Sybrand Buma en Peter Oskam campagne met alle CDA afdelingen in de Drechtsteden. Met een CDA-waterbus voeren beide Kamerleden met 45 CDA’ers van plaats naar plaats om flyers uit te delen en te praten met het winkelend publiek.

De toch ging in Alblasserdam van start, waar direct enkele lokale vrijwilligers in het zonnetje werden gezet. Ook werd er ingegaan op de kwestie rondom het Perenlaantje in Hendrik-Ido-Ambacht. Vervolgens vertrok de groep naar Papendrecht en de tegenovergelegen Dordtse Hooikade. Daar werd de boot opgewacht door Bert van de Burgt en andere Dordtse CDA’ers. Met de Dordtse flyer in de hand trok de groep over de Voorstraat en ontstonden er leuke gesprekken tussen Buma en talloze voorbijgangers. De vertrouwde gezichten en de koers van het Dordtse CDA konden op veel instemming rekenen. De flyer van deze gezamenlijke Drechtstedendag is hier te downloaden.

Na een bezoek aan N’Joy Chocolate en een groepsfoto voor het stadhuiswas het weer tijd om terug te gaan richting de Hooikade. De groep voer verder naar Sliedrecht, waar het belang van vrijwilligers werd onderstreept met een bezoek aan de sporthal, en Papendrecht, waar bij winkelcentrum de Meent het belang van goede wijkvoorzieningen werd aangestipt..

Tot slot werd de waardering uitgesproken voor de Dordtse CDA’er Theo Oostenrijk,  die met zijn inzet de organisatie van de dag vlekkeloos liet verlopen. Binnenkort komen ook andere landelijke CDA’ers op bezoek in Dordrecht. We houden u op de hoogte.