BertblauwCDA wethouder Bert van de Burgt (Onderwijs) is tevreden over de start van nieuwe HBO opleidingen in Dordrecht. Hij maakt zich al jaren sterk voor meer hoger onderwijs in onze stad en met succes: per 1 januari mag het Da Vinci College HBO opleidingen aanbieden. Het Da Vinci is hiermee het eerst ROC in Nederland dat deze stap mag zetten.

Bert van de Burgt is blij met deze stap: ‘de nieuwe opleidingen gaan heel praktijkgericht aansluiten bij de behoeftes van de bedrijven in deze regio. Op die manier hebben jongeren een goede kans op een baan. Ook bieden we jongen met een MBO4 diploma nieuwe kansen. Zij kunnen nu direct doorstromen naar het HBO in hun eigen vertrouwde omgeving.’

De nieuwe opleidingen worden nog niet bekostigd door de overheid en zijn dus iets duurder dan reguliere opleidingen. Toch is de verwachting dat jongeren zich in grote getale aanmelden, enerzijds vanwege de baankansen, anderzijds vanwege het soort studies dat zal worden aangeboden. Er wordt namelijk ook specifiek gekeken naar opleidingen waar momenteel onvoldoende aanbod voor is (vanwege een grote toestroom van leerlingen) binnen andere HBO-instellingen.

Bert van de Burgt ziet dit succes als een stimulans om nog meer hoger onderwijs naar Dordrecht te halen: ‘jongeren geven aan dat ze graag hoger onderwijs willen volgen in onze eigen stad. Daar ben ik het mee eens: het is goed voor jongeren, goed voor ons onderwijs en goed voor de stad. Daarom blijf ik me inzetten voor meer hoger onderwijs in deze stad.’