Schermafbeelding 2014-01-15 om 18.29.28Afgelopen vier jaar heeft het CDA een bijdrage mogen leveren aan het dagelijks bestuur van onze mooie stad. Het zijn intensieve, maar ook mooie jaren geweest waarin wij veel van onze idealen hebben kunnen verwezenlijken. Komende periode willen wij weer de nodige resultaten bereiken voor de Dordtse inwoners. Het CDA wil de vertrouwde keuze zijn voor veel Dordtenaren.
Wij geloven in de samenleving. Niet de overheid of de markt biedt het antwoord op onze problemen, zoals sommige partijen ons willen doen geloven. En ook je oren laten hangen naar iedere actiegroep brengt geen soelaas. Als politieke partij moet je keuzes durven maken.
Volgens ons gaat het om initiatieven van mensen in de wijken, het gaat om de vrijwilligers o.a. bij sportverenigingen en het gaat om mensen die voor elkaar zorgen. Kortom het gaat om de mensen die betrokken zijn op elkaar. Zij vormen het hart van de Dordtse samenleving.
Komende periode zetten wij ons opnieuw in voor de Dordtse wijken. Daar wonen onze mensen. Wij willen niet investeren in dure nieuwbouwprojecten, maar in het opknappen en herstructureren van bestaande wijken.  Het CDA wil wijkvoorzieningen zoals De Dubbel, de ijsbaan en het Wantijbad behouden. Geen woningbouw op deze locaties en geen woningbouw in de polder.
Afgelopen maandag hebben wij ons definitieve verkiezingsprogramma gepresenteerd. Daar staan deze en nog vele andere punten in. Stevige punten waar het gaat om leefbaarheid en veiligheid, sociale punten waar het gaat om de mensen die kwetsbaar zijn en onze steun nodig hebben. Zeker waar het gaat om de zorg voor onze ouderen en de jeugdzorg zullen wij weerstand bieden tegen de harde maatregelen van dit kabinet. Wij nemen onze verantwoordelijkheid en komen met nieuwe oplossingen om problemen op te lossen. Het CDA is vertrouwd én vernieuwend.

(Deze bijdrage is ook verschenen in de Stem van Dordt van afgelopen week)

Categorieën: Geen categorie