keesroversHet Dordtse CDA geeft inmiddels 4 jaar gastlessen op het Da Vinci College. De leerlingen waarderen de insteek vanuit de praktijk en voor de CDA’ers is het nuttig om in gesprek te zijn met de jongeren op het MBO. Dat heeft in de afgelopen jaren meerdere malen geleid tot de aanpak van punten waar jongeren mee zitten. Zo heeft het CDA bijvoorbeeld geregeld dat er bij de gemeente tientallen extra stageplaatsen bij zijn gekomen.

Afgelopen maandag was het de beurt aan Kees Rovers om voor de klas te staan. Deze keer vanuit het project ‘Raad in de Klas’. Met leerlingen van de opleiding administratie werd er gesproken over de gemeenteraad en de aankomende verkiezingen op 19 maart. Na een korte presentatie werd er in kleine groepjes verder gesproken over door leerlingen aangedragen punten. Een interessante middag voor zowel de jongeren als de politici.