Pieter HeermaAanstaande vrijdag gaan CDA lijsttrekkers Bert van de Burgt en Peter Heijkoop op werkbezoek bij o.a. de bekende Bakkerij van der Sterre en scheepswerf Hoebee. Ook CDA Tweede Kamerlid Pieter Heerma (foto) zal aanwezig zijn bij dit bezoek. Heerma houdt zich in de kamer bezig met de arbeidsmarkt. Vanuit zijn portefeuille Financiën, Onderwijs en Arbeidsmarkt, zal Bert naast de werkbezoeken dan ook uitleggen hoe we hier in Dordrecht mensen weer aan het werk helpen.

Als partij van de samenleving, heeft het CDA veel oog voor het welzijn van het MKB. Niet voor  niets stipte Sybrand Buma twee weken geleden nog het belang van het MKB aan. Veel bedrijven hebben mensen moeten ontslaan en ook de winkels op de hoek hebben het lastig. Dat is vervelend voor gezinnen en voor ouderen, die vaak afhankelijk zijn van de wijkvoorzieningen. De bakker op de hoek krijgt het daarnaast extra moeilijk, nu VVD en D66 hardwerkende kleine winkeliers het leven zuur willen maken door multinationals vrij spel te geven met 24/7 openingstijden. Het aantal kleine winkeliers dat lid wordt van het CDA groeit dan ook stormachtig.

Na het werkbezoek in Dordrecht gaat Heerma ook nog naar de overkant van de rivier om te praten over werken in de zorg in Papendrecht en het vinden van een baan in Sliedrecht.