pic scheiden wonen en zorgIn de visie van het CDA zijn de verschillende generaties met elkaar verbonden. Kansen voor kinderen, werk voor ouders en aandacht voor het welzijn van ouderen. Na een leven van gezin, wijk en werk verdienen onze ouderen een rustig pensioen. Met de huidige vergrijzing zullen we als samenleving uitgebreid moeten nadenken hoe we allemaal prettig oud kunnen worden.

Ook Dordtenaren worden gemiddeld een dagje ouder. Maar tijdens het stadsdebat in de Sterrenburgse Ontmoetingskerk bleek ook dat oudere Dordtenaren vaak actief betrokken zijn bij bijvoorbeeld de wijk of een (sport)club. Daarom gaat het CDA voor maatwerk. Actieve ouderen koesteren we als vrijwilliger en stimuleren we om gezond te blijven. Bijvoorbeeld met proefabonnementen voor diverse sporten. Tegelijkertijd moeten we oog houden voor ouderen die moeilijker de deur uit komen. Eenzaamheid ligt op de loer en daarom wil het CDA meer middelen vrij maken om dit te bestrijden: aandacht voor onze ouderen.

Categorieën: Nieuws